Hjelp til selvhjelp!
Elisabeth Wilhelmsen, prosjektkoordinator medlemspleie.

Hjelp til selvhjelp!

Oslo-kontoret vokser! Tidligere tillitsvalgt Elisabeth Wilhelmsen åpner kontordøra for medlemmer som trenger «hjelp til selvhjelp» i sin nye stilling som prosjektkoordinator for medlemspleie.
09. september 2016

Opprinnelig hadde hun sitt eget firma «Søknadshjelperen», der hun tilbød den samme bistanden som nå heller vil komme medlemmer i NHF Oslo til gode.

-          Jeg fant fort ut at jeg ikke er noen «selgertype», men mer en idealist. Da var det flott at tjenesten kunne legges inn som et prosjekt under Oslo-kontoret, sier Wilhelmsen.

At hun valgte NHF Oslo da hun startet arbeidet med å få ideen inn i en organisasjon fremfor som kommersielt selskap var ingen tilfeldighet.

-          Jeg opplever NHF som en organisasjon som er lite diagnoserettet, og mer sitasjons- og samfunnsorientert. Det var viktig for meg.

Målet nå er å hjelpe gamle og nye medlemmer i organisasjonen med søknader, klager og andre problemstillinger de har i forhold til hva de kan ha krav på, og tjenestetilbudet generelt. Wilhelmsen er imidlertid krystallklar på at hun kun yter bistand, hun kan ikke opptre som fullmektig eller liknende.

-          Det skal være hjelp til selvhjelp. Jeg kan bli med i møter som støtte, eller hjelpe til med søknader og klager, eksemplifiserer hun.

Erfaren

Med en bakgrunn som sosionom, med et årsstudium i juss i tillegg, har hun god oversikt. Hun er selv rullestolbruker, og har erfaring fra begge sider av bordet.

-          Jeg skrev bacheloroppgaven min om råd og veiledningsplikten i det offentlige. Jeg erfarer at det mange steder ikke blir oppfylt i praksis. Da trenger vi prosjekter som «hjelp til selvhjelp», understreker hun.

Wilhelmsen har flere år bak seg som tillitsvalgt i Norges Handikapforbund, og har i anledning den nye stillingen som prosjektkoordinator fått permisjon fra vervene hun har i både region- og sentralstyret.

-          Jeg trives godt som tillitsvalgt, men da jeg fikk muligheten til å jobbe med det jeg liker, og som jeg opplever som meningsfylt i tillegg til at jeg kan hjelpe andre i organisasjonen- da var ikke valget vanskelig! Det er viktig for meg å ha en jobb, sier Wilhelmsen.

Flere oppgaver

Det er ikke bare medlemspleie og hjelp til selvhjelp hun skal fylle 50%-stillingen med. Som prosjektkoordinator skal hun også veilede likepersonene som svarer på SAFF-linja, samt drive med inkluderingstiltak, for å sikre at NHF Oslo tar imot medlemmer med minoritetsbakgrunn på en god måte.

-          Jeg har tatt imot flere henvendelser allerede. Flere av dem dreier seg om BPA, det er et utfordrende felt for mange, illustrerer hun.

 

Hvordan få hjelp til selvhjelp?

Prosjektkoordinator for medlemspleie og «hjelp til selvhjelp» Elisabeth Wilhelmsen har kontortid mandag, onsdag og fredag fra klokken 09-15. For å avtale møte vennligst ring på telefon 476 20 535, eller ta kontakt på epost elisabeth.wilhelmsen@nhf.no. Wilhelmsen har kontorplass i NHF Oslos lokaler i Folke Bernadottesvei 2 på Kringsjå. Konsultasjoner kan også gjøres via telefon eller epost. Man må være medlem i NHF Oslo for å benytte seg av tjenesten.

Flere nyheter
 • Hjelp til selvhjelp!
  09. september 2016
  Oslo-kontoret vokser! Tidligere tillitsvalgt Elisabeth Wilhelmsen åpner kontordøra for medlemmer som trenger «hjelp til selvhjelp» i sin nye stilling som prosjektkoordinator for medlemspleie.
 • Spise ute i Oslo?
  22. september 2015
  Tilgjengelige spisesteder etterspørres stadig. Her har vi samlet et knippe- og vi vil utvide listen fortløpende!
 • Lei våre flotte hytter!
  10. mars 2015
  Planlegger du hyttetur for få eller mange? Lei en eller begge hyttene våre på Vaset i Valdres da vel? Åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer, og mange tilgjengelige sengeplasser også for funksjonshemmede.
 • Gå ikke glipp av DIT-konferansen 2019
  03. april 2019
  Norges Handikapforbund Oslo inviterer for tredje gang til en konferanse om design, innovasjon og teknologi i Oslo fredag 10. mai. Årets tema er "Fremkommelighet i fremtidens transport".
 • Innspill til Bilfritt byliv
  10. april 2018
  NHF Oslo har nok en gang presentert sine innspill og krav i forbindelse med Bilfritt byliv.
 • Velkommen til DIT-konferansen 2018
  27. februar 2018
  Årets konferanse har temaet inkluderende teknologi, og vi byr på innlegg fra blant andre Microsoft, Teknologirådet, IBM, No Isolation og Abelia!
Flere artikler