Program for FunkFest 2017

I september går Oslo Funkfest av stabelen for tredje gang. I år kan festivalen blant annet friste med førpremiere på siste episode av TV2-serien «Søsken».
14. september 2017

Den røde tråden i festivalen er fremdeles forskjellige aspekter ved det å leve med en funksjonsnedsettelse. Årets første arrangement er på Sentralen i Oslo, mandag 25. september, er en samtale med blant andre fotograf Erik Norrud, paralympicsveteran Sverre Bergenholdt og Handikapnytts redaktør Ivar Kvistum. Norrud vant nylig Fagpressens fotopris 2017 for sin bildeserie «Drømmenes mål», der han portretterte ulike para-utøvere for Handikapnytt og Dagbladet.

 – Ideen vi hadde bestemt oss for innebar en ganske høy kostnad for Handikapnytt, så da åpnet vi for å samarbeide med andre. Tilfeldighetenes spill gjorde at Magasinet hadde kontaktet Idrettsforbundet fordi de ønsket å gjøre noe på Paralympics. Samarbeidet ble en ekstra boost for alle. Ofte skjermer man sine egne ting, og glemmer at det kan være en gevinst å jobbe sammen med andre. Mange magasiner har jo ikke overlappende lesere, sa Norrud til fagbladet Journalisten i et intervju om prisen.

Dagen etter, tirsdag 26. september, også da på Sentralen i Oslo, er det en FunkFest-veteran som returnerer, nemlig filmregissør Mari Storstein- denne gang i samtale med Sunniva Ørstavik. I fjor viste hun frem og hadde en samtale om flere av sine arbeider. Da fortalte hun om prosjektet «Søsken», en TV2-dokumentar om familier der et av søsknene i hver familie har en sykdom eller en funksjonsnedsettelse. I år er hun tilbake for å snakke om den ferdige serien, og hun og TV2 byr på en eksklusiv førpremiere på siste episode i serien! Arrangementet tegnspråktolkes.

Onsdag 27. september er det duket for noe helt nytt i FunkFest-sammenheng, nemlig et samarbeid med Forskningsdagene, i første etasje på Kulturhuset (NB: Merk stedet)! I fellesskap byr vi på en spennende samtale, «Frihet og funksjonsnedsettelse», der Inga Bostad og Halvor Hanisch utfordrer med spørsmålet «Hva vil det si å være fri?». Inga Bostad er direktør for Norsk senter for menneskerettigheter ved Universitetet i Oslo (UiO), professor i filosofi ved det juridiske fakultet på UiO, og professor ved Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo. Halvor Hanisch er forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet, tilknyttet forskergruppen Mestring, arbeid og mangfold. Han har doktorgrad i sosiologi fra Universitet i Oslo.

Funkfest handler ikke bare om å se eller lytte. For første gang inviterer festivalen til skriveverksted for poesi og prosa. Verkstedet, som ledes av tidligere sentralstyremedlem i Norges Handikapforbund Helle-Viv Mangnerud, som tar veien fra Bergen for å dele av sine erfaringer med kreativt skrivearbeid. Lokalet vil bli annonsert her og på Funkfests facebookside, og det er bergrenset antall plasser (15 stk) med bindende påmelding.

Alle arrangementene er gratis, og du finner mer informasjon om hvert enkelt ved å klikke deg inn på lenkene- vel møtt!

Flere nyheter
 • Hjelp til selvhjelp!
  09. september 2016
  Oslo-kontoret vokser! Tidligere tillitsvalgt Elisabeth Wilhelmsen åpner kontordøra for medlemmer som trenger «hjelp til selvhjelp» i sin nye stilling som prosjektkoordinator for medlemspleie.
 • Spise ute i Oslo?
  22. september 2015
  Tilgjengelige spisesteder etterspørres stadig. Her har vi samlet et knippe- og vi vil utvide listen fortløpende!
 • Lei våre flotte hytter!
  10. mars 2015
  Planlegger du hyttetur for få eller mange? Lei en eller begge hyttene våre på Vaset i Valdres da vel? Åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer, og mange tilgjengelige sengeplasser også for funksjonshemmede.
 • Gå ikke glipp av DIT-konferansen 2019
  03. april 2019
  Norges Handikapforbund Oslo inviterer for tredje gang til en konferanse om design, innovasjon og teknologi i Oslo fredag 10. mai. Årets tema er "Fremkommelighet i fremtidens transport".
 • Innspill til Bilfritt byliv
  10. april 2018
  NHF Oslo har nok en gang presentert sine innspill og krav i forbindelse med Bilfritt byliv.
 • Velkommen til DIT-konferansen 2018
  27. februar 2018
  Årets konferanse har temaet inkluderende teknologi, og vi byr på innlegg fra blant andre Microsoft, Teknologirådet, IBM, No Isolation og Abelia!
Flere artikler