Satser mot Hatprat
Logo for Stopp Hatprat

Satser mot Hatprat

I september ble Ingrid Aspelund ansatt i prosjektstilling som kampanjerådgiver i Norges Handikapforbund Oslo.
22. september 2015

Hun skal jobbe med Stopp Hatprat-kampanjen, som er en kampanje for menneskerettigheter og mot hatprat på nett. Stillingen finansieres av Bufdir (Barne- ungdom og familiedirektoratet) – Tiltak for å bedre levekårene og livskvaliteten til mennesker med nedsatt funksjonsevne - og fra revidert statsbudsjett gjennom Barne- og likestillingsdepartementet (BLD). I tillegg har kampanjen fått midler til aktiviteter i Oslo fra Enhet for mangfold og inkludering (EMI).

-       NHF Oslo har vært involvert i «Stopp Hatprat» en stund nå, og vi synes det er kjempespennende at vi nå skal være vertskap for sekretariatet, sier regionkontorleder i Oslo, Jørgen Foss.

Stopp Hatprat er en europeisk ungdomskampanje som har nasjonale kampanjekomiteer i flere europeiske land. Kampanjen ble lansert i Norge 10. februar 2014 på Safer Internet Day og siden den gang har 26 organisasjoner i Norge sluttet seg til, inkludert NHF.

Internett åpner opp for stor grad av deltakelse og interaksjon, men har også åpnet for nye kanaler hvor hat kommer til syne og spres. Hatprat er et demokratisk problem når ungdom kvier seg for å ytre deg offentlig av frykt for å motta hatmeldinger. Stopp Hatprat jobber ut i fra at hatytringer på nett er et symptom på et større problem, nemlig negative fordommer, hat og intoleranse mot grupper som ikke svarer til forventninger i samfunnet. Kampanjen oppfordrer til å stå opp mot hatprat basert på alle diskrimineringsgrunnlag, det være seg kjønn, etnisitet, legning, eller funksjonsevne.

-       Det er sistnevnte, hatprat mot mennesker med nedsatt funksjonsevne, som er fokusområde denne høsten. Da var det helt naturlig for oss å huse sekretariatet i denne perioden, sier Foss, og legger til:

-       Aspelund jobber allerede med spennende planer for høsten, som vi vil komme tilbake med mer informasjon om. Jeg kan allerede nå avsløre at vårt driftige ungdomslag vil være involvert.

Sammen med ungdomsorganisasjoner og frivillige vil Stopp Hatprat kunne invitere til arrangementer, holde innledninger og workshops, og bevisstgjøre ulike samfunnsaktører om hatprat på nett både som et demokratisk problem for samfunnet og som skadelig for enkeltindivider. 

 

Flere nyheter
 • Hjelp til selvhjelp!
  09. september 2016
  Oslo-kontoret vokser! Tidligere tillitsvalgt Elisabeth Wilhelmsen åpner kontordøra for medlemmer som trenger «hjelp til selvhjelp» i sin nye stilling som prosjektkoordinator for medlemspleie.
 • Spise ute i Oslo?
  22. september 2015
  Tilgjengelige spisesteder etterspørres stadig. Her har vi samlet et knippe- og vi vil utvide listen fortløpende!
 • Lei våre flotte hytter!
  10. mars 2015
  Planlegger du hyttetur for få eller mange? Lei en eller begge hyttene våre på Vaset i Valdres da vel? Åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer, og mange tilgjengelige sengeplasser også for funksjonshemmede.
 • Gå ikke glipp av DIT-konferansen 2019
  03. april 2019
  Norges Handikapforbund Oslo inviterer for tredje gang til en konferanse om design, innovasjon og teknologi i Oslo fredag 10. mai. Årets tema er "Fremkommelighet i fremtidens transport".
 • Innspill til Bilfritt byliv
  10. april 2018
  NHF Oslo har nok en gang presentert sine innspill og krav i forbindelse med Bilfritt byliv.
 • Velkommen til DIT-konferansen 2018
  27. februar 2018
  Årets konferanse har temaet inkluderende teknologi, og vi byr på innlegg fra blant andre Microsoft, Teknologirådet, IBM, No Isolation og Abelia!
Flere artikler